Ikääntyminen kunniaan!

Väestömme ikärakenteen muutos edellyttää muutoksia myös kaupunkisuunnitteluun, jotta ikääntyvät pystyvät elämään asuinalueellaan hyvää arkea mahdollisimman pitkään. Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry on jo vuosikymmenien ajan kehittänyt ikäystävällisiä elinympäristöjä sekä parantanut iäkkäiden osallistumismahdollisuuksia. 

Olemme yhteiskunnallinen yhdistys ja vaikutamme oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan rakentamiseksi. Toimintamme on elänyt ja elää yhteiskunnan muutosten myötä. Nykyisin ikäihmisten palvelut on eriytetty yhteiskunnalliselle yrityksellemme, Pirkanmaan Senioripalvelut Oy:lle, joka tuottaa myös neuvonta- ja hyvinvointipalveluja kaupunkilaisille kolmella Lähitorilla kertoo toiminnanjohtaja Jorma Lehtisaari.  

Kansalaistoiminta vahvasti mukana

Lehtisaari korostaa yhdistyksen ja yrityksen keskinäisen yhteistyön tuomaa voimaa. 

Oleellinen osa Lähitoria ovat sen monipuoliset, matalan kynnyksen neuvontapalvelut. Eri alojen ammattilaiset antavat ratkaisukeskeisesti ja ennaltaehkäisevästi apua niin liikuntaan, terveyteen, sosiaalipalveluihin kuin apuvälineisiin liittyviin kysymyksiin.  

Taide- ja kulttuurielämyksiä kaikille

Toiminnassamme on korostunut jo vuosia kulttuuri- ja taidetoiminnat, kertoo Pirkanmaan Senioripalvelujen toimitusjohtaja Tiina Raiski. Pari vuotta sitten yritys palkkasi ensimmäisenä Suomessa vakituisen yhteisötaiteilijan. – Taide-elämykset eivät ole kuitenkaan yksin hänen vastuullaan, vaan hän valmentaa muitakin työntekijöitämme tunnistamaan keinoja, joilla he voivat omassa työssään rikastuttaa sekä lähiseudun asukkaiden että asiakkaidemme arkea. Esimerkiksi lähihoitajat toimivat kulttuuri-innostajina rakentaen elämyksiä muistisairaiden asukkaiden arkeen, Raiski jatkaa. 

– Näemmekin kulttuurin ja yhteisötaiteen laajana käsitteenä ja se voi olla taideteoksen yhdessä tekemistä, esityksen katsomista yhtä hyvin kuin pullan leipomista. Toimintamme on tavoitteellista ja seuraamme asiakaskohtaisia kokemuksia ja hyvinvoinnin kehittymistä, selvittää Raiski. 

Koulutukseen panostettu

Yrityksen esimiehet ovat kouluttautuneet työskentelemään Leanin periaatteiden mukaisesti.– Meillä on vahva tahtotila kehittää toimintamme mahdollisimman hyväksi asiakkaiden näkökulmasta. Henkilökuntamme pystyy vaikuttamaan työhönsä ja omavalvonta on tärkeä osa jatkuvaa kehittämistä. Olemme avanneet prosessejamme osana osaamisen vahvistamista, jotta kaikilla olisi ymmärrys siitä, mitä meiltä odotetaan, kertoo Tiina Raiski. Pirkanmaan Senioripalvelut tuottaa palvelujaan pääosin Tampereen kaupungille, joka kilpailuttaa hankintansa. 

Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ja Pirkanmaan Senioripalvelut ovat aktiivisesti mukana alan kehittämishankkeissa. Hervantaan suunnitellaan palvelukorttelia, jossa uudet kodit ovat suoraan yhteydessä läheisen palvelukeskuksen lähihoito- ja turvajärjestelmään, kertoo Jorma Lehtisaari. Samalla osallistumisen mahdollisuudet ovat hyvin ulottuvilla ja lähipalvelut tulevat tueksi yksilöllisen tarpeen mukaan. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa
Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry

Rakentaa ja kehittää asuntoja ja palvelukeskuksia  Neljä palvelukeskusta ja seniorivuokra-asuntoja

Asuntoja yhteensä 329

Pirkanmaan Senioripalvelut Oy

Yhteiskunnallinen, voittoa tavoittelematon yritys

135 työntekijää

3,6 koulutuspäivää/henkilö lähiopetuksessa, lisäksi verkkokoulutukset

Asumisvuorokausia 89 960

Lähitoreilla ja palvelukeskuksissa

2 900 tapahtumakertaa

n. 32 500 osallistumista 

n. 2 800 neuvontakohtaamista

Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli yli 11,5 miljoonaa euroa.

www.pirkanmaansenioripalvelut.fi

www.tvpy.fi

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: