Turvallisia koteja eri elämänvaiheisiin

Yrjö ja Hanna -säätiö haluaa yhteiskunnallisena toimijana luoda ikääntyneille ja muille erityisryhmille viihtyisiä, yhteisöllisiä ja kohtuuhintaisia asuntoja tarvittavine palveluineen. 

Tavoitteena on nivoa uudet rakennettavat kohteet olemassa olevaan ympäristöön niin, että syntyy asukkaille lisäarvoa tuovia kokonaisuuksia, joissa on mahdollisuus toimia yhdessä sekä talon asukkaiden että naapuruston kanssa.

– Olemme täysin suomalainen, luotettava yhteiskunnallinen toimija. Kaikessa toiminnassamme arvomme eli eettisyys, kohtaaminen ja jatkuvuus, ovat etusijalla. Rakennutamme ja kehitämme turvallisia, yhteisöllisiä ja esteettömiä koteja, joissa voi asua läpi elämän, selvittää toimitusjohtaja Petri Kokkonen. 

Yrjö ja Hanna -säätiön rakennuttamat kiinteistöt  suunnitellaan kohderyhmänsä erityiset tarpeet huomioiden ja niissä asutaan tavalliseen tapaan vuokralla. Osassa on myös ryhmäkoteja jatkuvaa hoivaa
tarvitseville.  Säätiön omistama palveluyhtiö tuottaa taloihin niiden asukkaiden tarvitsemia yksilöllisiä hoivapalveluja. 

– Huolehdimme asukkaistamme ja turvarannekkeen avulla heidän on mahdollista saada apua aina sitä tarvitessaan, sanoo Kokkonen.

Koska yleishyödyllisen Yrjö ja Hanna -säätiön tavoitteena ei ole voiton maksimointi, voidaan rakennuskohteet toteuttaa ja ylläpitää kohtuuhintaisina.

– Olemmekin kunnille varteenotettava kumppani, sillä rakennutamme ARA-kohteita. Kohtuuhintaiset vuokrat ovat sekä asukkaiden että kuntien etu, arvioi Kokkonen. 

Säätiö on myös aktiivisesti mukana rakentamisen kehitystyössä, mm. Asuntoreformi 2018 -kilpailun voittaneessa Jyväskylän Kuokkalan Kalon -korttelihankkeessa, jossa on paljon uudenlaista ajattelua niin ekologisuuden, kiertotalouden kuin yhteisöllisyydenkin näkökulmista. 

Säätiön omistama Yrjö ja Hanna ASO-Kodit rakennuttaa kaikenikäisille suunnattuja asumisoikeusasuntoja pääkaupunkiseudulle.

Yrjö ja Hanna Kodit tarjoaa erilaisia asumisratkaisuja eri elämänvaiheisiin ja -tilanteisiin: asumisoikeusasuntoja kaikenikäisille, yhteisöllisiä senioriasuntoja sekä palveluasuntoja ikääntyneille ja erityisryhmille.Kotimainen Yrjö ja Hanna Kodit on luotettava kumppani kunnille, yhdistyksille ja muille toimijoille, jotka pohtivat erilaisten asukkaiden tarpeisiin sopivaa asumista.  Suunnittelemme Yrjö ja Hanna Kodit aina paikkakunnan tarpeiden mukaan ja samassa korttelissa voi olla vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja tai erityisryhmien asumisratkaisuja.
 

Yrjö ja Hanna –säätiö sr 

  • Tavoitteena edistää apua tarvitsevien hyvinvointia ja laadukasta elämää
  • Perustettu 1996
  • Kehittää, rakennuttaa ja ylläpitää yhteisöllisiä seniori- ja palveluasuntoja sekä ASO-asuntoja
  • Kiinteistöjä yli 20 ympäri Suomea

Yrjö & Hanna Oy

  • Säätiön täysin omistama yhteiskunnallinen yritys
  • Tuottaa hoiva-, hoito- ja tukipalveluja
  • Työntekijöitä n. 400

www.yrjojahanna.fi

www.aso-kodit.fi

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: