Vanhene rohkeasti – kaikesta huolimatta!

Vahvaan tietopohjaan, havaintoihin ja kokemukseen pohjautuva teos Vanhene rohkeasti – opas arvokkaaseen vanhenemiseen (Basam Books 2020) uudistaa asenteita, sopii vanhenemista pohtiville sekä ikääntyvien parissa työskentelevien oppaaksi.

Anne Kauhanen-Simanaisen teos Vanhene rohkeasti – opas arvokkaaseen vanhenemiseen (Basam Books 2020) on vahvaan tietopohjaan, havaintoihin ja kokemukseen pohjautuva henkilökohtainen kannanotto rohkean vanhenemisen puolesta ikääntymistä hylkivää ja torjuvaa kulttuuria, asenteita ja epäkohtia vastaan.

Vanheneminen pelottaa monia. Tämä kirja edustaa muutoksen ääniä ja pyrkii muuttamaan näkökulmaa niin, että ikääntyminen voidaan nähdä voimavarana, luonnollisena mahdollisuutena vapautumiseen, henkiseen kasvuun ja uusiutumiseen. Kirja käsittelee myös käytännön asioita, kuten asumisratkaisuja, työelämän muutostarpeita, oikeutta päättää itse omista asioista, kulttuurin ja sosiaalisten suhteiden merkitystä sekä teknologian hyödyntämistä.

Kirja sopii paitsi omaa tai läheisensä vanhenemista pohtivalle, myös syntymä- tai eläkelahjaksi, ikääntyvien parissa työskenteleville tai vain yhteiskunnan muutoksesta kiinnostuneelle.

Anne Kauhanen-Simanainen (s. 1952) on valtiovarainministeriössä myöhemmän uransa tehnyt valtiotieteen maisteri ja tietoasiantuntija, joka eläkkeellä ollessaan toimii edelleen yrittäjänä ja kirjoittajana. Vanhenemisen ongelmat ovat saaneet hänet perehtymään laajasti asiaan, johon hän kannustaa jokaista hankkimaan tietoa ja valmentautumaan hyvissä ajoin.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: